El Japó



Esta format per illes,  té quatre illes grans i més de mil illes petites .
Tokio és la  capital del Japó.
Japó en japonès vol dir l’origen del sol, per això es diu la terra del sol naixent i la seva bandera es un punt Vermell que representa el sol.
Japó es l’ últim imperi perquè tenen un emperador que reina al Japó. El 30 d’abril del 2019, l’emperador Akihito va abdicar en favor del seu fill Naruhito.
Casi tot al Japó son muntanyes, té 200 volcans, per això hi ha molts llocs d’aigues termals. El mont Fuji és la muntanya més alta del Japó i també es un volcà.
Escriuen de dreta a esquerra i en vertical.
Al Japó es on les persones  viuen mes anys, de promedi 84 anys i tenen unes costums molt diferents a les nostres. Ara us els expliquem:
Les llars tradicionals japoneses son de fusta i estan sobre pilars. Avui a les ciutats viuen en edificis com els nostres. Hi ha dues diferencies entre les nostres cases i les japoneses , els japonesos tenen almenys una habitació tradicional amb el terra de tatami i a l entrada es treuen les sabates, a casa no es pot anar amb les sabates del carrer.
L’arròs es un aliment molt important pels japonesos, el menjar tradicional es una ració d arròs blanc acompanyat de carn, peix i verdures. Abans de menjar, els japonesos diuen itadakimasu que vol dir “rep aquests aliments”, això ho fan per donar les gracies a qui ha preparat el menjar. Després de menjar diuen gochiso sama deshita  que vol dir “quin banquet” per tornar a donar les gràcies. Un menjar molt típic és el sushi, que vol dir peix cru. Els Japonesos mengen amb bastonets, a nosaltres ens sembla molt difícil però ells han practicat des de petits.
La peça tradicional de vestir es el kimono , actualment els porten en ocasions especials.
La seva cultura es única. Comentem les seves arts més conegudes:
 Els agrada el teatre clàssic com el kabuki, on porten robes i maquillatge molt extravagant, el noh que té cançons i el bunraku que és teatre de títeres. Una altre forma d’ art és la cerimònia del te, que requereix molts coneixements i sensibilitat. També es un art l’ ikebana que son les decoracions florals . El sumo també està considerat un art, és un tipus de lluita considerat l’esport nacional del Japó. Les geishes són artistes tradicionals que treballen entretenint a clients en festes i reunions, saben tocar instruments, cantar i ballar amb ventalls.
La seva religió es sintoista, això vol dir que els seus déus són els animals i la natura.

By Lali, Nuri. C, Nuria. B

                                          Sushi.

                                          Mapa del Mont Fuji , es pot escalar.


                                          Campionat de sumo.

                                          Esciuen de dreta a esquerra.

                                          Cerimònia del té.

                                          Casa tradicional.


                                          Temple tradicional Japonés.



                                         Barri de Kyoto.

                                         Teatre Kabuki.


                                         Espectacle de Geishas.

Comentarios

  1. Tant la descripció del Japó que heu redactat, com les fotos que l'acompanyen, il·lustren a la perfecció les meravelles del país del sol naixent.
    Enhorabona!!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Tots sants o halloween?

Ruta modernista per l'avinguda Tibidabo