Festa de la Mercè




Origens de la Mercè

La festa ret homenatge a la patrona de Barcelona, ​​a la qual se li atribueixen uns quants miracles vinculats a la ciutat.

La llegenda explica que la nit del 24 de setembre de 1218, la Mare de Déu es va aparèixer simultàniament al rei Jaume I, sant Pere Nolasc i sant Ramon de Penyafort. Als tres els va demanar que creessin una ordre de monjos dedicats a salvar cristians empresonats pels sarraïns. Eren temps de guerra religiosa.

Segles més tard, el 1687, Barcelona va patir una plaga de llagostes i es va posar en mans de la Mare de Déu de la Mercè. Acabada la plaga, el Consell de la Ciutat la va nomenar patrona de Barcelona. Però el Papa no va ratificar la decisió fins a dos segles més tard, el 1868.

Verge de la Mercè


La festa major

La primera festa de la Mercè va ser el 1871, va adoptar un caràcter cívic i incloïa celebracions de caràcter popular i dirigides a la ciutadania.

Entre els nombrosos actes destaquen el matí de festa major, el dia central de la festa, la cavalcada de la Mercè, el gran correfoc, la processó de gegants i nans, els castellers i els balls de tot Catalunya. També són importants les nombroses i variades cercaviles.

Gegants de Barcelona

Castellers

Correfocs
By Montse & Fanny
The Bloggers

Comentarios

Entradas populares de este blog

Tots sants o halloween?

Ruta modernista per l'avinguda Tibidabo

El Japó