LA TARDOR

Els arbres per sobreviure necessiten llum del sol, l'aire i l'aigua de la terra. A l'hivern hi ha menys hores de llum. Doncs a la tardor, just abans que arribi l'hivern, els arbres es desprenen de les fulles perquè, sense elles, l'arbre pot sobreviure més temps, amb menys aliment. A la tardor, l'arbre només alimenta les parts més importants: el tronc i les branques.





The Bloggers i els seus pensaments sobre la tardor:

Pensem que els paisatges de la tardor son macos (Larisa, 2024)

M' agraden els bolets de la tardor (Núria, 2024)

M'agraden moniatos, castanyes i panellets, i també m'agrada la festa Halloween.  M'agradaria disfressar-me del personatge de por de la pel·lícula La Monja (Larisa, 2024)

M'agrada veure caure les fulles dels arbres (Laia, 2024)

A la tardor ni fred ni calor (Larisa, 2024)


ELS MENJARS DE LA TARDOR

 Albergínia, carbassó, pebrot, api, escarola, coliflor, bolets, figues, magranes, prunes.També cal recordar els caquis, les peres, les pomes o les castanyes.

PARLEM DELS BOLETS

Els bolets són cossos fructífers d'un conjunt de fongs. Creixen en la humitat proporcionada per l'ombra dels arbres, però també en qualsevol ambient sense llum i humit. Si vas als boscos a collir bolets, cal vigilar molt perquè no totes les espècies es mengen. Algunes són molt tòxiques. Si no coneixes els bolets és millor que no els agafis.

Per identificar correctament els bolets cal examinar atentament les seves diferents parts. En el cas de les amanites i espècies d’aspecte semblant, és important comprovar la presència de la volva, que de vegades queda tapada per la fullaraca.

No tots els bolets tenen les mateixes parts, hi ha moltes espècies que no tenen volva ni anell i d’altres que no tenen làmines. N’hi ha també de formes bastant diferents. 

Així per exemple, els camperols tenen anell, però no volva; els rovellons i les cualbres o puagres no tenen ni anell ni volva; els ceps i surenys o siurenys no tenen làmines, sinó tubs. Quant a la forma, els peus de rata són ben diferents de la majoria de bolets, amb el seu aspecte coral·loide.

Cal examinar atentament les característiques morfològiques dels bolets per poder-ne identificar correctament les espècies.




By Larisa, Laia, Nuria, Ana Mº, Montse & Arantxa

The Bloggers.




 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Tots sants o halloween?

Ruta modernista per l'avinguda Tibidabo

El Japó