El barri de la nostra Fundació

 

Fundació Esmen

La Fundació Esmen es troba al barri de Sarrià i aquesta és la història d'aquest barri:

Els primers documents que parlen de Sarrià són del 986. Era una població agrícola, principalment vinícola. Era un poble independent. Ells volien ser un poble independent però al final es van unir a Barcelona el 1921, malgrat que molts habitants no volien, va ser el darrer poble a afegir-se a Barcelona. Ara és un barri de Barcelona del districte Sarrià-Sant Gervasi.

Església de Sarrià

Al segle X estava situat al voltant de l'església de Sarrià. Era una societat rural. Amb el temps, va anar creixent i es va transformar en una societat urbana d'artesans. Es van instal·lar famílies adinerades en xalets i cases d'estiueig als segles XVI-XVII, va adquirir una gran importància.El 1850 Sarrià va viure principalment de la construcció i Sarrià es va convertir en un dels nuclis més rics i poblats del pla de Barcelona.

El 1858 es va comunicar el poble amb Barcelona a través del tren de Sarrià, actualment una línia dels Ferrocarrils de la Generalitat.

Ferrocarrils a Sarrià

Avui encara hi ha racons de l'antiga Sarrià rural, al voltant del Carrer Major i també zones modernes amb grans vies.


Avenida Bonanova
Carrer Escoles Pies


La Fundació Esmen està al carrer Escoles Pies 119-121. Antigament era una casa on vivía una família nombrosa. Quan la casa va quedar buida, es va convertir en una associació anomenada COPES, destinada a la educació especial. Desprès va néixer la Fundació Esmen amb la creació de la escola Sant Gervasi. Ara a l’edifici de la Fundació Esmen hi trobem una Llar-Residència anomenada Albatros i nosaltres, el centre Ocupacional La Gavina.


By The Bloggers




Comentarios

Entradas populares de este blog

Tots sants o halloween?

Ruta modernista per l'avinguda Tibidabo

El Japó